Blijf geïnspireerd en gemotiveerd

Ben je ook het plezier in je werk een beetje kwijt? Voel jij je ondergewaardeerd voor de bijdrage die je levert in je werk?

Nu is natuurlijk geen enkele functie altijd leuk maar het is wel de bedoeling dat op de weegschaal het werkplezier sterker is dan irritatie, frustratie en gedoe. Je wil voldoening ervaren. Kun jij echt uit het veld geslagen voelen als er iets vervelends op werk gebeurt? Lig jij er wakker van en ben je aan het piekeren en malen? Heb je ook last van die gedachten en voelt het alsof jouw (mentaal) welbevinden en werkplezier hierdoor belemmerd wordt?

Je goed voelen en met plezier werken, is belangrijk voor je mentaal welbevinden. Hoe fijn zou het zijn als je na een vervelende gebeurtenis gemakkelijk terugveert. Dat je niet met een naar gevoel blijft zitten. En, ook die gedachten stromen tot rust kunt brengen. Dat je gewoon weer kunt genieten.

Want ja, naast dat het voor een dosis levensgeluk zorgt, word je productiever als je makkelijker tegen een stootje kunt. Voor je welbevinden is een gevoel van eigenwaarde van belang. Je emotionele toestand heeft een effect op hoe goed je kennis tot je kunt nemen.

Wil jij ook weer geïnspireerd en gemotiveerd aan het werk?

Volgens onderzoek van TNO kan voldoende werkplezier voorkomen worden dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress. Wij kunnen u verschillende manieren helpen. Zo kunnen we in kaart brengen welke zaken de vitaliteit en het werkplezier in de weg staan. Denk bijvoorbeeld aan werkdruk verlagen of zwaar of eentonig werk verbeteren.

We kunnen ook helpen bij het bedenken van oplossingen en het versterken van de vitaliteit en het werkplezier. Denk aan ontwikkelmogelijkheden, een goede werksfeer of steun van leidinggevenden. We doen dit op een interactieve manier. Onze expertise zetten we in bij vraagstukken rondom vitaliteit en werkplezier. Hierbij maken we gebruik van de verschillende tools en methoden.

Wat biedt Maximaal Gezond Werkt op het gebied van Werkplezier?

Werkplezier kan worden verhoogd door – online en offline – workshops, lezingen, groepslessen, boulevards en individuele interventies. Heb jij vertrouwen in collega’s en leidinggevenden? Wordt assertiviteit gewaardeerd? Haal jij inspiratie of motivatie uit de dagelijkse activiteiten? Voel jij je gewaardeerd? Als jij op een of meerdere vragen niet bevestigend kunt antwoorden, kijk dan hoe jij met Werkplezier aan de slag kunt. Denk daarbij aan de volgende thema’s:


Welk thema of welke thema’s passen het beste bij jou? Klik op het thema, en verken de mogelijkheden!