Goed contact met collega’s maakt je werk leuker

Samenwerken. Meer dan communicatie, collegialiteit en werksfeer?

Heb jij plezier in je werk? Hoe betrokken en verbonden ben jij met jouw collega’s? Heb jij het gevoel dat je jouw collega’s kunt vertrouwen en een discussie aan kunt gaan? Ben jij gemotiveerd en kom jij met energie thuis? Of ben jij blij als het einde van de werkdag of de werkweek in zicht is?

Hoe ga jij met je collega’s om in tijden van grote veranderingen, zoals bijvoorbeeld een reorganisatie of social distance? Hoe zorg je dat jij ook in niet-optimale omstandigheden ook verbonden en vitaal blijft?

Wil jij vanuit vertrouwen samenwerken?

Zou jij graag willen dat je alles tegen jouw collega’s en manager kunt zeggen? Wil jij je, vanuit een basis van vertrouwen en kunnen bouwen op collega’s, gefocust zijn op het behalen van resultaten? En verlang jij er naar om zonder conflicten en weerstand jouw werk te kunnen doen? Wil jij je gefaciliteerd voelen om ook in niet-optimale omstandigheden te kunnen samenwerken?

Mensen die regelmatig sociale contacten hebben of deelnemen aan verenigingsactiviteiten, zijn vaker gelukkig dan anderen. Geen geïsoleerd gevoel, een vriendengroep en iemand in je leven die je echt begrijpt, zijn het sterkst gerelateerd aan geluk. Dit meldt het CBS in hun onderzoek naar sociale participatie en geluk.

Daarom is het ook geen wonder dat de tweede pijler van positieve gezondheid draait om meedoen. Blijkbaar vinden we het belangrijk om ergens bij te horen, serieus genomen te worden en mensen om ons heen te hebben waar we steun kunnen zoeken. Stap uit je comfort-zone, spreek mensen aan en probeer nieuwe dingen uit. Wie weet groeit er een mooie vriendschap uit of vind je een leuke hobby.

Wat biedt Maximaal Gezond Werkt op het gebied van Samenwerken?

Samenwerken kan worden verstevigd door – online en offline – workshops, lezingen, groepslessen, boulevards en individuele interventies. Kun jij zonder weerstand dagelijks jouw werk uitvoeren? Motiveren en inspireren collega’s en leidinggevenden jou?  Voel jij je onderdeel van een team, waarop je altijd kunt terugvallen? Kun jij feedback geven of ontvangen? Wordt creativiteit gewaardeerd? Als jij op een of meerdere vragen niet bevestigend kunt antwoorden, kijk dan hoe jij met Samenwerken aan de slag kunt. Denk daarbij aan de volgende thema’s:


Welk thema of welke thema’s passen het beste bij jou? Klik op het thema, en verken de mogelijkheden!