Blijven leren geeft voldoening

Wil jij je ook blijven ontwikkelen, als persoon en als werknemer?

Heb jij soms het gevoel dat je een beetje vast zit? Je gaat elke dag naar werk, er zijn goed en slechte dagen maar de bevlogenheid die je in het begin voelde is weg. Het is nog wel leuk maar echt energie krijg je er niet meer van.

Of misschien is je functie superleuk, maar levert de samenwerking met je collega’s je keer op keer spanning? Je begint het al te merken in je werk, omdat je je gewoon niet begrepen of gezien voelt.   

Wil jij iedere dag met energie de dag afsluiten?

Verlang je er naar om weer voldoening te halen uit je werk? Het gevoel te hebben dat je werk er toe doet? Hoe fijn zou het zijn om met voldoening je werkdag te beëindigen? Denk je in dat je fluitend en tevreden naar huis gaat en ’s avonds nog energie over hebt om nog wat te ondernemen.

Zou je willen dat er met jou gekeken wordt naar waar in jouw functie de energielekken zitten en hoe we die kunnen oplossen? Hoe zou het zijn om steun te krijgen bij wat je bezig houdt?

Ontwikkeling blijft een lastige klus. Vaak wordt er gelijk gedacht aan het volgen van opleidingen of cursussen, maar er zijn veel betere en effectievere manieren om aan jouw ontwikkeling te werken. Als je aan iets nieuws begint, ben je vaak fanatiek en gemotiveerd om iets voor elkaar te krijgen. Vergelijk het met een crash dieet: even doorbijten en snel resultaat. Maar… snel resultaat is iets anders dan motivatie en inzet. Jouw professionele ontwikkeling, bijvoorbeeld van competenties, neemt veel meer tijd in beslag. Wanneer je dus niet continu bezig blijft of wordt geconfronteerd met jouw ontwikkeldoelstellingen, verdwijnt het op een gegeven moment op de achtergrond. Tot het moment dat je er niets meer aan doet. Zonde!

Wat biedt Maximaal Gezond Werkt op het gebied van Ontwikkeling?

(Persoonlijke) ontwikkeling kan worden verstevigd door – online en offline – workshops, lezingen, groepslessen, boulevards en individuele interventies. Ben jij je doorlopend aan het ontwikkelen? Ben jij bevlogen? Haal jij voldoening uit jouw werk? Heb jij vertrouwen in de toekomst? Als jij op een of meerdere vragen niet bevestigend kunt antwoorden, kijk dan hoe jij met Ontwikkeling aan de slag kunt. Denk daarbij aan de volgende thema’s:


Welk thema of welke thema’s passen het beste bij jou? Klik op het thema, en verken de mogelijkheden!