Vind balans tussen werk en privé

Werk en gezin in balans?

‘Doordat ik thuiswerk, is er geen onderscheid meer tussen mijn privé leven en mijn werk. Ik werk zo ongemerkt veel meer dan ik zou willen.’
Herken je dit? Hoe zorg je ervoor dat je naast inspanning ook de tijd neemt voor de broodnodige ontspanning? Heb je het gevoel dat het werk ‘tot hier’ zit en dat elk extra verzoek van de werkgever je het gevoel geeft dat niet meer aan te kunnen? En het verlangen om de werkzaamheden onder controle te hebben zodat je niet elke avond uitgeblust op de bank ploft? En wil jij zodanig goed in je vel te zitten dat je bij veranderingen op het werk voldoende veerkracht bezit om hier evenwichtig mee om te gaan?

Hoe kun jij meer rust ervaren tijdens het werk? En thuis?

Zou je willen dat er met jou gekeken wordt naar hoe meer veerkracht te ontwikkelen zodat je makkelijker kan schakelen tussen in- en ontspanning? Samen aan de slag met het (her)vinden van balans tussen werk en privé, van balans tussen inspanning en ontspanning en het opbouwen van veerkracht.

Teveel inspanning en te weinig ontspanning zorgt voor een verstoorde balans en heeft een grote invloed op de gezondheid van jou. Teveel stress (inspanning) vergroot de kans op ziekte. Door veerkracht te ontwikkelen en te leren hoe te ontspannen en spanning uit het lichaam te halen voorkom je teveel stress.

Wat ook helpt is het gesprek aan te gaan met jou over de gezonde leefstijl. Jij kunt zelf goed aangeven wat jij nodig hebt qua ondersteuning. Zodra de leefstijl als normaal wordt gezien op het werk, verandert ook het gedrag van menige collega. Dat maakt jou gezonder, door minder energieslurpers om jou heen, met als resultaat meer energie voor leuke dingen.

Wat biedt Maximaal Gezond Werkt op het gebied van In balans zijn?

In balans zijn kan worden verstevigd door – online en offline – workshops, lezingen, groepslessen, boulevards en individuele interventies op het gebied van balans. Ervaar jij een gezonde werk-privé-balans? Ervaar jij dagelijks werkplezier? Voel jij je veilig in jouw werkomgeving? Kun jij collega’s en leidinggevenden vertrouwen? Als jij op een of meerdere vragen niet bevestigend kunt antwoorden, kijk dan hoe jij met In balans aan de slag kunt. Denk daarbij aan de volgende thema’s:


Welk thema of welke thema’s passen het beste bij jou? Klik op het thema, en verken de mogelijkheden!