Leven in plaats van overleven

Ben jij op je werk dagelijks aan het overleven? 

Heb jij regelmatig het gevoel dat je aan het overleven bent, en continue alle ballen in de lucht moet houden? Je hebt het idee dat je regelmatig aan het (over)compenseren bent, en ziet geen verbetering of ruimte komen. Je blijft wel aan het werk, terwijl je eigenlijk ziek, uit balans of ongemotiveerd bent. Je wilt je collega’s niet laten zitten.

Of misschien heb jij je wel ziekgemeld, en voel je vanuit de bedrijfsarts of arbodienst druk om vooral toch weer snel aan het werk te gaan. Zonder het gevoel dat je de oorzaak hebt kunnen aanpakken, en met gevaar om weer uit te vallen. Er is immers niets aan de omstandigheden of vaardigheden veranderd.

Hoe haal je weer voldoening uit je werk?

Zou je willen dat er samen met jou gekeken wordt hoe je weer voldoening uit je werk kunt halen, waarbij gevoel van balans en passende werkdruk als uitgangspunt worden genomen? Hoe zou het zijn om ‘nee’ te kunnen zeggen, en je weer overzicht hebt?

Verlang je er naar om op korte termijn aan de slag te gaan met communicatieve vaardigheden, waardoor jij beter in staat bent om het juiste gesprek te voeren over wat jou energie geeft en wat niet? En om betrokken te worden bij het vormgeven van jouw werkdag?

Dagelijks functioneren houdt in dat je in staat bent om alledaagse handelingen te verrichten, zoals voor jezelf zorgen, kennis van gezondheid, werken en omgaan met tijd en geld. Zo is vrije tijd inplannen voor jezelf net zo belangrijk als werken. Wanneer je dit niet doet heb je een grotere kans op en een burn-out en kom je niet toe aan de dingen waar je echt gelukkig van wordt.

Wat biedt Maximaal Gezond Werkt op het gebied van Dagelijks Functioneren?

Dagelijks functioneren kan worden verstevigd door – online en offline – workshops, lezingen, groepslessen, boulevards en individuele interventies op het gebied van zorgen voor jezelf. Ken jij jouw grenzen en ben jij in staat die ook aan te geven? Durf jij hulp te vragen als dat nodig is? Hoe staat het met jouw belastbaarheid, zowel thuis als op het werk? Kom jij uit met de 24 uren in een dag? Als jij op een of meerdere vragen niet bevestigend kunt antwoorden, kijk dan hoe jij met Dagelijks functioneren aan de slag kunt. Denk daarbij aan de volgende thema’s:


Welk thema of welke thema’s passen het beste bij jou? Klik op het thema, en verken de mogelijkheden!