Houd je personeel geïnspireerd en gemotiveerd

Leidt werkstress tot verminderd werkplezier binnen uw organisatie?

Werkstress is actueel onderwerp, waar iedere organisatie mee te maken heeft. En dit is onlosmakelijk verbonden met het ervaren van werkplezier. Als werkgever heeft u profijt van medewerkers die goed in hun vel zitten. Het loont dus de moeite om te investeren in werkplezier. Bedrijven die investeren in het werkplezier en de vitaliteit van werknemers, hebben een positiever imago en zijn dus aantrekkelijker in een krapper wordende arbeidsmarkt.

Herkent u de werkstressoren, die kunnen leiden tot aanhoudende spanning en werkgerelateerde stress? Vermoeide medewerkers. Medewerkers met fysieke klachten aan bijvoorbeeld armen, nek, schouders of rug. Psychosomatische klachten, zoals hoofdpijn of concentratieproblemen. Wees alert, want gevolgen op lange termijn zijn onder andere verminderde prestaties, ziekteverzuim en hoog verloop van personeel.

Wat kun je als organisatie doen om ervaren werkstress te verminderen en het werkplezier te verhogen?

Wil jij meewerken aan het verlagen van werkstress en het verhogen van werkplezier? Door aandacht te geven aan deze onderwerpen, kunnen de medewerkers assertiever en veerkrachtiger worden. En dat merk je al snel in de bedrijfsresultaten!

Begin bijvoorbeeld bij het onderzoeken van de energiebronnen, die de medewerkers ondersteunen bij het omgaan met werkstressoren. Deze werk gerelateerde bronnen hebben een positief effect op bevlogenheid en toewijding. Voorbeelden zijn gerichte feedback, coachend leiderschap en autonomie. Voldoende energiebronnen zorgen ervoor dat medewerkers tevreden zijn, gemotiveerd blijven en plezier houden in hun werk. En juist deze bevlogen medewerkers zijn vaker bereid om een stapje extra te doen voor de organisatie of voor collega’s en tegelijkertijd werkt bevlogenheid aanstekelijk.

Wat biedt Maximaal Gezond Werkt op het gebied van Werkplezier?

Werkplezier kan worden verhoogd door – online en offline – workshops, lezingen, groepslessen, boulevards en individuele interventies op het gebied van:


Welk thema of welke thema’s passen het beste bij jou, jouw medewerker of jouw team? Klik op het thema, en verken de mogelijkheden!