Een betere verhouding tussen werk en privé

Heeft u medewerkers bij wie het werk ‘tot hier’ zit?

Werk en privé lopen tegenwoordig steeds meer door elkaar heen. Uw werknemers werken steeds meer thuis en buiten kantoortijden, meer dan u van uw werknemers verlangt. Het is voor uw werknemer van belang een goede balans te vinden en te houden tussen werk en privé.

Heeft u medewerkers die moeite hebben om het werk los te laten en bewust te kiezen voor ontspanning? Heeft u medewerkers die het gevoel hebben dat het werk ‘tot hier’ zit en elk extra verzoek tot grote stress bij de medewerker leidt?

Een betere balans tussen inspanning en ontspanning is voor ieder mens van vitaal belang. Als werkgever kunt u uw steentje bijdragen aan die balans voor de werknemer door mogelijkheden te bieden om te ontspannen en zo meer veerkracht te ontwikkelen.

Wat zou het jouw organisatie kunnen opleveren om oog te hebben voor een goede werk-privé balans?

Medewerkers die een goede balans tussen werk en privé hebben, voelen zich gezonder, presteren beter en ervaren meer voldoening in het werk.

Ook voor het aantrekken en behouden van talent binnen de organisatie is het helpen bevorderen van een goede werk-privé balans belangrijk. Medewerkers hechten er aan zelf meer controle over de verdeling van hun werk en privé te hebben.

Daarnaast zijn medewerkers met flexibele werktijden productiever dan medewerkers met standaard werktijden. Door flexibel werken voelen zij zich energieker en gemotiveerder. En doordat ze de rust en ruimte hebben om zich te laten inspireren, zijn ze creatiever en innovatiever.

Ook het verzuim zal afnemen als er evenwichtige balans werk-privé wordt ervaren. Disbalans eist een fysieke en mentale tol van de medewerkers, met regelmatig of langdurig verzuim tot gevolg.

Als je een goede balans tussen werk en privé bevordert, niet alleen in je beleid, maar ook in je acties, zal je bekend staan als een bedrijf dat goed voor zijn werknemers zorgt.

Wat biedt Maximaal Gezond Werkt op het gebied van In balans zijn?

In balans zijn kan worden verstevigd door – online en offline – workshops, lezingen, groepslessen, boulevards en individuele interventies op het gebied van:


Welk thema of welke thema’s passen het beste bij jou, jouw medewerker of jouw team? Klik op het thema, en verken de mogelijkheden!