Energieke werknemers die lekker in hun vel zitten

Hoe houd je je werknemers gezond en fit?

Heb jij als werkgever te maken met werknemers die niet lekker in hun vel zitten? Heb jij het idee dat er meer uit de medewerker te halen is maar het komt er niet uit? Heb jij het idee “kom op, loop eens een tandje harder”! Of herken je de collega die niet vooruit te branden is en regelmatig op zijn klokje kijkt of het al tijd is en daar misschien de andere collega’s wel in meeneemt.
Misschien sta je wel op het punt om afscheid te nemen van deze medewerker terwijl hij altijd een goede en vaste waarde voor jou bedrijf is geweest. Óf is een medewerker al lange tijd ziek maar weet je niet zo goed waarom?!

Ga jij het gesprek al aan over een gezonde leefstijl?

Als bedrijf streef je naar een goed werkend team met betrokken medewerkers die er echt voor gaan en voldoening halen uit hun werk. Ze zijn vitaal en gezond. Dit heeft een positieve invloed op arbeidsprestaties en op de toekomst van het bedrijf.

Leefstijl heeft een grote invloed op de gezondheid van medewerkers. Een ongezonde leefstijl vergroot de kans op ziekte en verzuim. Een gezonde leefstijl daarentegen kan de kans op veelvoorkomende ziekten als hart- en vaatziekten, nierschade en diabetes aanzienlijk verlagen. Daarmee voorkom je verlies van functionaliteit en verhoog je de arbeidsprestaties.

Als werkgever kun je een gezonde leefstijl ook stimuleren. Met eenvoudige aanpassingen zoals het kantine-aanbod te veranderen, samen meer trap te lopen of tijdens de lunch een wandeling te maken kan het gedrag op de werkvloer gezonder maken.

Wat ook helpt is het gesprek aan te gaan met de medewerkers over de gezonde leefstijl. De medewerkers kunnen zelf goed aangeven wat zij nodig hebben qua ondersteuning. Zodra de leefstijl als normaal wordt gezien op het werk, verandert ook het gedrag van menige werknemer. Dat maakt de hele werkvloer gezonder, met als resultaat een verbeterde productiviteit en verminderd verzuim!

Wat biedt Maximaal Gezond Werkt op het gebied van Gezond & Fit?

Gezond & Fit zijn kan worden verstevigd door – online en offline – workshops, lezingen, groepslessen, boulevards en individuele interventies op het gebied van:


Welk thema of welke thema’s passen het beste bij jou, jouw medewerker of jouw team? Klik op het thema, en verken de mogelijkheden!