Workshop Veerkracht en Vitaliteit – ViVe

Workshop Veerkracht en Vitaliteit - ViVe

ViVe betekent levendigheid. Vitaliteit en Veerkracht zijn kenmerken van het leven, het zijn kenmerken van de natuur, jouw natuur! Hoe behoud je je evenwicht en vitaliteit in een uitdagende tijd? Tijdens de workshop ViVe leer, ontdek en ervaar je welke factoren bijdragen aan vitaliteit en veerkracht. Voor jouzelf en voor je collega’s. Je ontvangt praktische kennis en eenvoudige handvatten die jou ondersteunen om jouw energie en (werk)plezier te herstellen, versterken en te behouden. Ook in uitdagende omstandigheden.

- Je maakt kennis met de verrassend eenvoudige onderliggende (biologische) principes van een vitaal en veerkrachtig bestaan.
- Je krijgt inzicht in jouw persoonlijke behoeften en gedragspatronen en maakt keuzes voor dat wat voedend is voor jouw groei en ontwikkeling.
- Je krijgt dieper inzicht in de wisselwerking tussen lichaam en geest en gaat zelf ervaren hoe je deze wisselwerking in positieve zin voor je kunt laten werken.
- Je leert balanceren met de energie van stress en emoties zodat ook in stressvolle situaties bewuste keuzes blijft maken.
- Je traint behoud van concentratie en focus waardoor je o.a. meer aanwezig, effectiever en creatiever bent.
- Je (her)ontdekt jouw persoonlijke kwaliteiten en leert deze gebalanceerd inzetten.
- Je ervaart meer verbinding met jezelf en de ander

Met de toepassing van de kennis, inzichten en praktische oefeningen die ViVe biedt heb je alles in huis om oplopende spanningsklachten met de kans op het ontwikkelen van een burn-
out te voorkomen. De Workshop ViVe is gebaseerd op onder meer de principes van positieve gezondheid, biologie, hersenwetenschap, mindfulness en de best werkende instrumenten van
verschillende psychologische stromingen.

Aansluitend op de workshop ViVe is een verdiepingstraining Veerkracht mogelijk gebaseerd op het Mindfulness Based Stress Reductie Programma (MBSR). Vergoeding door zorgverzekeraars). De training Veerkracht is een Mindfulness Plus training. Mindfulness, het trainen van aandacht, heeft bewezen positieve effecten op je gezondheid. De plus van de training Veerkracht is dat je niet alleen zult ervaren dát de oefeningen werken, je leert ook begrijpen waarom. Duur minimaal 6 tot maximaal 8 weken 1,5u tot 2,5u per week (op maat).

Trainer: …
Soort: Workshop
Aantal deelnemers: 6 - 10

Duur: in overleg
Locatie: in overleg
Code: MGW104